Alman hükümeti enerji tasarrufu için yeni önlemler alacak

Rusya-Ukrayna savaşı 6’ncı ayında devam ediyor.

Savaş küresel anlamda hemen her sektörü olumsuz etkiledi.

Özellikle enerji alanındaki gelişmeler dünyayı krize sürükledi.

Rus gazı ve petrolüne bağımlı olan Avrupa’da ise savaşla beraber gelen karşılıklı yaptırım kararları krizi daha da derinleştirdi.

Rusya, Batı yaptırımlarına karşı Avrupa ülkelerine enerji ürünlerini ruble ile satma kararı aldı. Bu karara uymayan ülkelere sevkiyat yavaş yavaş kesildi.

Rusya gazı kestikçe artan enerji maliyetleri karşısında Avrupa ülkeleri tasarrufa geçti.

Tasarruf için yeni önlemler açıklanacak

Almanya Enerji ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Süddetusche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, enerji tasarrufu için Enerji Güvenliği Yasası kapsamında bir yönetmelik çıkaracağını söyledi.

Bu bağlamda kamu binalarının en fazla 19 santigrata kadar ısıtılacağını belirten Habeck, hastanelerin ve sosyal kurumların bu düzenlemenin dışında tutulacağını ifade etti.

Bunu yapamayız ve yapmamalıyız”

Bakan Habeck, vatandaşların oturma odalarındaki sıcaklığına ilişkin herhangi bir talimatın verilmeyeceği bilgisini paylaşarak, Bunu yapamayız ve yapmamalıyız. ifadesini kullandı

Habeck, kamu binaları ve anıtların yanı sıra reklam panolarının ışıklandırılmayacağını kaydetti.

İş dünyası daha fazla tasarrufa gitmesi gerekir”

İş dünyası da daha fazla tasarrufa gitmesi gerekir. ifadesini kullanan Habeck, bu konuda Çalışma Bakanlığıyla görüşmeler yaptığını kaydetti.

Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı temmuzda ülkenin kışa hazırlanması ve gaz depolarının doldurulması için Enerji Güvenliği Paketihazırlamıştı.

Yenilenebilir enerjiye rağbet

Buna göre, doğal gaz tasarrufu için kömür santralleri yeniden faaliyete geçecek. Elektrik üretimi için daha fazla yenilenebilir enerji kullanılacak. Düzenli olarak kullanılmayan büyük salonlar, koridorlar, teknik odaları gibi alanlar ısıtılmayacak.

Gazla ısıtma sistemi olan evlerin sahipleri ısı kontrolü yaptırmakla mükellef olacak. Evlerdeki havuzların gazla ısıtılması yasaklanacak.

Benzer Haberler