Artvin’de Arhavi Şenliği renkli geçti

Artvin’in Arhavi ilçesinde bu yıl 48.’si düzenlenen Milletlerarası Kültür ve Sanat Şenliği’nin 4. günü renkli imajlara sahne oldu.

Hamsili ekmek, Laz böreği, dibekle mısır ayıklama ve tahta araç yarışları nefes kesti.

Laz böreği yapışması düzenlendi

Kentin coğrafik işaretli Laz böreği ve hamsili ekmek yapma yarışları kıyasıya uğraşa sahne oldu.

İHA’nın haberine nazaran, bayanlar daha evvelden hazırladıkları Laz böreği ve hamsili ekmeklerini heyet üyelerinin beğenisine sundu.

Hızarla odun ve tahta kesme müsabakaları düzenlendi

Gün uzunluğu devam eden yarışlarda alışılmamış hızarla odun kesme, dik suratlarla tahta biçme müsabakaları gerçekleştirildi. İlçenin kültürünü gelecek jenerasyonlara aktarılması hedefli düzenlenen dibekle mısır ayıklama yarışı ise enteresan imajları ortaya koydu.

En enteresan gösterisi tahta otomobil yarışları

Programın en ilginci gösterisi ise, tahta otomobil yarışları oldu. İhtimamla hazırlanan tahta otomobillerle kentin caddelerinde yarışan yarışmacılar birinci olmak için kıyasıya uğraş etti. Kimi şoförler ise araçlarını denetimini kaybedince komik manzaraların yaşanmasına neden oldu.

“Etkinlikler çocuklara miras bırakmak için”

Arhavi Belediye Lideri Vasfi Kurdoğlu şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Gençlerimize çocuklarımızı geçmişimizi anlatmak zorundayız. Onun için bu etkinlikler, onlar açısından da bizim açımızdan da çok değerli.” dedi.

Benzer Haberler