Bağcılar’da lazer epilasyon yaptıran genç adamın yüzü üçüncü derece yandı

Bilinçsiz lazer epilasyon uygulamaları can yakmaya devam ediyor.

İstanbul Bağcılar’da yaşayan 33 yaşındaki Erdal Yeşilyurt, yüzündeki fazla kıl nedeniyle arkadaşının tavsiyesi üzerine lazer epilasyona başladı.

Geçtiğimiz yıl sonunda güzellik merkeziyle anlaşan Yeşilyurt, 5 ay önce 5’inci seansına gitti.

Yüzünde üçüncü derece yanıklar oluştu

İşlem sırasında aşırı ısı nedeniyle yüzünde üçüncü derece yanıklar oluşan genç adam, hastanede tedavi olmaya başladığını belirtirken, güzellik merkezi hakkında da suç duyurusunda bulundu.

“Sanki suratıma kaynak yapıyor”

Lazer epilasyon mağduru olduğunu söyleyen Erdal Yeşilyurt, “Yanaklarımda çok kıl vardı. Sadece o kılları aldırmak için Bağcılar’daki kliniğe gittim. Isıyı 5 yerine 26 dereceye ayarlamış. Adam sanki suratıma kaynak yapıyor. Yüzümün yandığını fark ettim, kolunu tuttum, dur yandım, yeter dedim. Ufak bir yanma olduğunu söyledi. Öyle bir acıydı ki dışarı çıkmak için ayağa kalktım. Asansöre bindim, aynaya baktım, yüzümden sarı renkte bir iltihap akıyordu” dedi.

“İyileşiyor ama yine nüksediyor”

Hastanede yüzünde üçüncü derece yanık oluştuğuna ilişkin rapor verildiğini belirten Yeşilyurt, “Şeker hastası olduğumu söyleyip, ona göre işlem yapılmasını istemiştim. 5 aydır bu haldeyim. Tedavi görüyorum, iyileşiyor ama yine nüksediyor. Sürekli iş değiştiriyorum. Ben aşçı olduğum için çalışma ortamımda enfeksiyon kapabiliyor. Doku nakli mi yapıyorlar, yurt dışına mı gönderiyorlar, ne yapıyorlarsa yapsınlar beni bu halden kurtulmak istiyorum. Bana ‘İyileşip iyileşip yüzünü bu hale getiren sensin’ diyorlar. Bir insan nasıl bunu kendi suratına yapabilir? Asit mi döküyorum ben suratıma” diye konuştu.

“Şeker hastası olduğunu söylemedi”

Erdal Yeşilyurt’un suç duyurusunda bulunduğu güzellik merkezinden yapılan açıklamada, “Bize geldiğinde herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığını sorduk. Bir hastalığı olmadığını dile getirdi. Bizden 4 ay boyunca hizmet aldı. Daha sonra bu talihsizlik yaşandı. Erdal Yeşilyurt için ilk günden bugüne maddi ve manevi yapılması gereken her şeyi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Kendisi şeker hastası olduğunu söylemedi. Normal şartlarda ona göre işlem yapılıyor” denildi.

“Doku biyopsisi düşünüyoruz”

DHA’nın aktarımına göre; Yeşilyurt’un tedavisinin sürdüğü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Turan, “Hastamız 5 ay önce bir lazer uygulaması yaptırmış. Hasar oluşmuş yüzünde, çeşitli hastanelerde tedavilerini yaptırmış fakat yüzündeki lezyonlar tekrar ilerlemiş. Bize de 5 gün önce geldi. Bu uzun süren yaralarda, iyileşmeyen yaralarda çoklu nedenleri araştırırız. Bu pazartesi günü doku biyopsisi düşünüyoruz. Bazı alanlarda iz kalma durumu olabilir. Hastamızın şeker hastalığı var, o da bazen böyle yaraları kronik hale dönüştürebiliyor. İltihaba daha fazla zemin hazırlayabiliyor. Yarada hijyen durumuna dikkat etmek için de hastaya yatış kararı aldık. Hastanın suratındaki bazı alanlar derin, üçüncü derece lezyonlar. İnsanlar bu tarz lazer ve kozmetik uygulamalarının yapılacağı ortamlara çok dikkat etmeli” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler