Bendevi Palandöken: Enflasyonu üç harfli marketler yükseltti

Türkiye, özellikle koronavirüs salgını sonrası enflasyon dalgasıyla mücadeleye başladı.

Tüketilen her şeye zam geldi, vatandaşın cebi adeta alev aldı.

TESK Başkanı’ndan zincir market çıkışı

Hükümet, enflasyonu dengelemek için art arda planlamalarını hayata geçirirken, önümüzdeki yıl için şimdiden senaryolar çizildi.

Tek haneli enflasyon hayali için geri sayım başlarken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den dikkat çeken bir çıkış geldi.

3 harflileri işaret etti

Karabük Esnaf Odaları Birliği’ni ziyaret eden Palandöken, önce esnafın sorunlarına değindi, sonra sözü ekonomik sıkıntılara getirdi.

Emekli aylığının en az asgari ücret kadar olması gerektiğini söyleyen Palandöken, enflasyon oranının yükselmesini de 3 harfli zincir marketlere bağladı.

“Vatandaşı yanıltma politikalarını birlikte yapıyorlar”

Palandöken, “Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler. Perakende ticaretin neredeyse yüzde 68’ini bulan bir ticaret hacmi. Dolayısıyla buradaki kazancının vergi levhasının ülke merkezli olması nedeniyle devletin de önemli kayıpları var. İkincisi de bunlar 10 bin 12 bin mağazayla buradaki geleneksel yapıyı bozmayla kalmıyor, rekabet gücünün yüksekliği dolayısıyla vatandaşı yanıltma politikalarını da birlikte yapıyorlar.” diye konuştu.

Benzer Haberler