Beninli Bakan’ın, Macron’un dokunduğu omuzunu temizlemesi gündem oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Afrika çeşidi kapsamında 25-28 Temmuz’da Kamerun, Benin ve Gine Bissau’yu ziyaret etti.

Elysee Sarayı, Macron’un ziyaretinin, Fransa’nın Afrika kıtasıyla ilgileri yenileme sürecinin bir modülü olduğunu açıkladı.

Macron’un ziyaretiyle Afrikalılar, Fransa’nın kıtada sömürge devrinde işlediği cürümleri gündeme getirerek Fransa’nın bu hataları kabul etmesi daveti yaptı.

Beninli Bakan’ın yaptığı hareket gündem oldu

Öte yandan 27 Temmuz’da Benin’e giden Emmanuel Macron, mevkidaşı Patrice Talon ile görüşmesinde Benin Dışişleri Bakanı Aurelien A. Agbenonci’nin, Emmanuel Macron’un dokunduğu omuzunu eliyle temizlemesi toplumsal medyada gündem oldu.

Sosyal medyada yer alan imajlarda Macron, mevkidaşı Patrice Talon ile baş başa konuştuğu sırada biraz ilerdeki Dışişleri Bakanı Agbenonci’yi yanlarına çağırıyor.

Macron, yanlarına gelen Agbenonci’nin omzuna dokunarak bir şey söylüyor.

Macron’un eliyle dokunduğu yeri Bakan Agbenonci, anında parmak uçlarıyla temizleyerek silkeliyor.

Fransız medyası imajları es geçti

Söz konusu imajlar, Fransız medyasında yer almasa da memleketler arası basın ve toplumsal platformlarda gündem oldu.

Twitter kullanıcıları, Fransız Cumhurbaşkanı Macron’un buyurgan olmaya çalışırken “küçük düştüğü” yorumunu yaptı.

Bir kullanıcı da görüntüye yaptığı yorumda, daha evvel bir kişinin eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye söylediği “Dokunma bana, kirletiyorsun.” kelamına atıfta bulundu.

Başka bir kullanıcı da Macron’un her vakit diğerine çocukmuş üzere davranarak üstünlük kurma gayretinde olduğunu belirtti.

Diğer bir Twitter kullanıcısı da eski ABD Lideri Donald Trump’ın kameralar karşısında Macron’un yakasını parmakla silkelediği manzarayı görüntünün altına ekleyerek “Trump üzere olmaya mı çalışıyor ne?” sözünü kullandı.

Beninli Bakan açıklama yapmak zorunda kaldı

Hareketinin gündem olmasıyla “zor durumda kalan” Agbenonci Twitter hesabından, Macron’un ceketindeki tozu kendisine gösterdiği için omzunu silkelediği açıklamasını yaptı.

Kullanıcılar ise Agbenonci’nin açıklamasının altında Macron’un öteki ülkelerin önderlerine misal hareketleri yaptığı görüntüleri paylaştı.

AA’nın haberine nazaran; Crawley Violette isimli kullanıcı, Bakan’ın açıklamasının altına “Sayın Bakan Afrika’ya ders vermeye gelen (Macron’un) küçümseyici hareketini püskürtmekle düzgün yaptınız. Fransa’yı utandırdı.” yorumunda bulundu.

Benzer Haberler