Coincub, En İyi Kripto Vergilendirme Mevzuatına Sahip Olan Ülkeleri Belirledi

Coincub, kripto para vergilendirmesi konusunda en iyi mevzuata sahip olan ülkeleri belirledi.

Coincub’ın araştırmasına göre kripto vergi mevzuatı hususunda Almanya, İtalya ve İsviçre öne çıkıyor.

Coincub, Kripto Vergi Mevzuatlarını Ele Aldı

Kripto borsası toplayıcısı Coincub, hangi ülkelerin vatandaşlarına en iyi kripto para vergi politikaları sunduğunu belirlemek için bir araştırma yaptı. Almanya bu konuda lider konumda yer alırken, onu İtalya ve İsviçre takip ediyor.

Kripto vergilendirmesi açısından en kötü politikaya sahip ülkelerdeyse Belçika başı çekti. Onu İzlanda ve İsrail takip ediyor. İlginç bir biçimde dijital varlık gelirlerinden %30 vergi talep eden Hindistan ise listenin ilk beş sırasında kendisine yer bulamadı.

Almanya Lider Durumda

Almanya, son zamanlarda kripto sektörünün odak noktası haline gelmiş durumda. Ülkenin Maliye Bakanlığı, bireylerin elinde bir yıldan uzun süredir Bitcoin ve Ethereum tutması halinde, daha sonra yapılacak olan satışların vergilendirilmeyeceğini belirtti.

“Almanya, kripto vergisi konusunda şaşırtıcı derecede ilerici bir konumda yer alıyor. Kriptoların bir yıldan fazla tutulması halinde vergi alınmaması, nüfusu harcama yapmak yerine uzun bir tasarrufa teşvik etmesi, ülkenin geleneğiyle oldukça uyumlu görüyor”

Listenin ikinci sırasında da İtalya yer alıyor. İtalya’da da elde edilen kar 51.000 doları geçmediği takdirde herhangi bir vergilendirme yapılmıyor.

Üçüncü sırada yer alan İsviçre’de ise her bölgede vergilendirmeler farklılık gösteriyor. Bununla birlikte birçok bölge vergiden muaf durumdadır.

Benzer Haberler