Evlat nöbeti tutan anne: Kandil’in yolunu artık kapattık

Terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, 43’üncü haftada da Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi.

Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde Dağları kurtlara, kuşlara bırakın, Çocuklarımızı istiyoruz,Anneler nöbette, Artık yeter, yakamızdan düşün, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak yazılı dövizlerle yürüdü.

HDP binasına kadar yürüyen aileler için polis de güvenlik önlemi aldı. Aileler, binanın önündeKahrolsun PKK, iş birlikçi HDPsloganları attı.

HDP’liler yüksek sesle müzik açtı

HDP İl Başkanlığı binasından ise ailelerin sesini bastırmak için bir kez daha yüksek sesli müzik açıldı. Aileler ise bu duruma tepki gösterdi.

“Bizim sesimizi bastıramazlar”

Eyleme katılan 3 çocuk annesi Nazlı Sancar, kızı Şeyma’nın 11 yıl önce dağa kaçırıldığını söyleyerek,Benim Şeyma’mı versinler. Buraya geliyoruz, müzik açıyorlar. Bizim sesimizi bastırmaya çalışıyorlar. Ama bizim sesimizi bastıramazlar. Kandil’in yolunu artık kapattık.


“Gel devlete teslim ol”

Çocukları dağda olan bütün anne ve babalara da sesleniyorum; lütfen korkmayın, siz kimden korkuyorsunuz? Siz nasıl HDP’den, PKK’dan korkuyorsun? Çocukları onlara piyon etmeyin. Burada bizim sesimizi bastırmaya çalışıyorlar. Balkonların, perdelerinin arkasından çıkıp, zafer işareti yapıyorlar, el sallıyorlar. Hür irademle buradayım, sonuna kadar da bu eylemi sürdüreceğim. Şeyma eğer beni duyuyorsan; gel, devlet güçlerine teslim ol. dedi.

Benzer Haberler