Gaziantep’te çarptığı bayan öldü, alkollü şoför hür kaldı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı kırsal Sarıt ve Deredüzü mahalleleri ortasındaki bağ meskeninde yaşayan 4 çocuk annesi Gökçen Bulut (66), 24 Temmuz günü saat 17.40 sıralarında yolun karşısına geçmek için beklemeye başladı.

Bu sırada çok süratle seyir halinde olduğu sav edilen Hayrettin Ç. denetimindeki 27 ALF 377 plakalı ticari araç, yol kenarında bekleyen Bulut’a çarptı.

Çarpmanın tesiriyle metrelerce öteye savrulan Bulut, ağır yaralandı.

Kaza yerinden kaçtı

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sıhhat takımları, Bulut’un hayatını kaybettiğini belirledi.

Jandarma grupları olay yerinde güvenlik tedbiri alırken, Bulut’un hayatını kaybetmesine neden olan şoför Hayrettin Ç. olay yerinden kaçtı.

Adli denetimle özgür kaldı

Bulut’un cansız vücudu Gaziantep İsimli Tıp Kurumu’ndaki otopsi süreçlerinin akabinde defnedilirken, daha sonra jandarmaya giderek tabir veren şoför Hayrettin Ç., burada süreçlerinin tamamlanmasının akabinde adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Hayrettin Ç., isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı.

Talihsiz bayan tali kusurlu bulundu

Jandarma trafik takımlarının hazırladığı kaza tutanağında araç şoförü Hayrettin Ç. asli kusurlu bulunurken, 4 çocuk annesi şanssız bayanın ise tali kusurlu olduğu belirtildi.

’50 olması gerekirken 100 kilometre hızdaydı’

Sürücü Hayrettin Ç.’nin özgür bırakılmasına reaksiyon gösteren Gökçen Bulut’un yakınları, Cumhuriyet Başsavcılığına itiraz ederek tutuklu yargılanmasını talep etti.

Olay yerinde 43 metre fren izi olduğu belirtilen dilekçede, araç şoförü Hayrettin Ç.’nin yerleşim yeri olan bir bölgede 50 kilometre süratle gitmesi gerekirken, 100 kilometre süratle seyrettiği aktarıldı.

“Sürücünün kanında alkol tespit edildi”

Şüpheli Hayrettin Ç.’nin davranışının taksiri aştığını kazaya davetiye çıkarma olduğu belirtilen dilekçede, “Şüpheli kazanın meydana gelmesinde asli ve tam kusurludur. Tutuklama önlemi için gereken kaideler fazlası ile mevcuttur. Olay yerinden kaçan kuşkulu jandarmanın daveti ve gayretiyle söze gitmek zorunda kalmıştır. Kuşkulu olay yerinde bulunan eşi ile kaçmış, kazandığı bu vakitte da hem eşinin hem kendi sözünü kurgulayarak kanıtları karartacak nitelikte yanlış bilgiler vermiştir. Kuşkulu, kanında alkol tespit edilmesine karşın alkol almadığı tarafında beyanda bulunmuştur. Şüphelinin kanında 3,2 promil oranında alkol tespit edilmiştir.” denildi.

Benzer Haberler