Hindistan’ın yalnızca bir eyaletinde her yıl 10 bin çocuk kayboluyor

Hindistan’da çocukların kaybolması toplumda infial yaratıyor.

Hindistan’ın kalabalık nüfusu içinde çocuk kaçakçılığı giderek artıyor. Ülkenin Madya Pradeş eyaletinde her yıl 10 bin çocuğun kaybolduğununun açıklanması yankı buldu.

Her gün 30 çocuk kayıp

Ulusal Kabahat Kayıtları Ofisi (NCRB) bilgilerine nazaran, çocuk kaçakçılığının yaygınlaştığı Hindistan’ın Madya Pradeş eyaletinde her gün 30 çocuk kayıplara karışıyor ve bu çocuklardan 9’u asla bulunamıyor.

Çocukların iş ve seks için kaçırıldığı düşünülüyor

Eyalette kaybolan çocukların birçoklarının iş, seks ve evlilik için kaçırıldığına inanılıyor. Bu olasılıklar da aileleri ve toplumu huzursuz ediyor.

“Hükümet özel bir adım atmalı”

Çocuk haklarını savunan bir sivil toplum kuruluşu Awaaz Vakfı’ndan Prashant Dubey, yaptığı açıklamada, hükümetin çocuk ticaretini durdurmak için özel bir adım atması gerektiğini söyledi.

Eyalette çok sayıda çocuğun kaybolmasının en önemli nedenleri ortasında yoksulluk, açlık, işsizlik üzere faktörlerin yattığını savunan Dubey, “Kast, toplum temelli ayrımcılık bu sorunun temelinde yer alıyor.” tabirini kullandı.

Yetkiliden “Hindistan hükümeti çocuk konusunda hassas” açıklaması

Madya Pradeş eyaleti İçişleri Bakanı Narottam Mishra yaptığı açıklamada, hükümetin kayıp çocuklar için elinden geleni yaptığını, başarılı da olduğunu belirterek, Hindistan hükümetinin çocuk konusunda hassas olduğunun altını çizdi.

Benzer Haberler