Hulusi Akar, tahıl koridorunu değerlendirdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk oldu.

Burada gündeme dair gelişmeleri değerlendiren Bakan Akar, tahıl yüklü ilk geminin Odessa Limanı’ndan ayrılması ile ilgili konuştu.

“Herhangi bir aksaklık çıkmadan devam edecek”

Bakan Akar, “Dün yapılan çalışmalar çerçevesinde tüm taraflarla mutabık kaldık. Bu kapsamda bugün 07.30’da gemi çıktı. Mısır yüklü bir gemi. 27 bin tonluk bir yükü var. Koordinasyon merkezlerinde çalışmalar takip ediliyor. Bundan sonraki gemiler de benzer şekilde herhangi bir aksaklık çıkmadan devam edecek. Bu tamamen insanı bir konu. Bekleyen insanlar var.  Yarın 15.00 civarında İstanbul Boğazı açıklarında bulunacak, demirlemesine müteakip müşterek heyet kontrol edecek.” dedi.

“Türkiye’ye ciddi göç dalgası olabilir”

Küresel gıda sorununa yönelik de değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, “Göçü de tetikleyebilecek noktada. Afrika’dan Avrupa’ya ve Türkiye’ye ciddi göç dalgasını beraberinde getirebilir. Çözüme gidiyor olması önemli.” diye konuştu.

Akar, “Rusya’nın limanlarında da gıda ve çeşitli kimyasallar var. Bunların nakli bizim çalışmamızın dışında ayrı bir konu ama bir katkımız olursa Türkiye olarak memnuniyet duyarız.” ifadalerini kullandı,

Benzer Haberler