Murat Kurum: Bu aziz şehirde ehliyetin yerini liyakatsizlik almıştır

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Yüz Yüze 100 Gün programı kapsamında Bağcılar’da ziyaretlerde bulundu.

Bakan Kurum, Bağcılar Meydanı’nda açıklamalarda bulundu.

“Bu aziz şehirde ehliyetin yerini liyakatsizlik almıştır”

İstanbul’da 25 yıldır hizmet üstüne hizmet, eser üstüne eser üreten bir anlayış olduğunu fakat bugün İstanbul’un emin ellerde olmadığı belirten Bakan Kurum, Bu hoyratlık, aslında, yıllar yılı hor görülmüş, ötekileştirilmiş milletimizin 1994’te başlayan büyük Türkiye yürüyüşünü durdurma girişimidir. Bu aziz şehirde ehliyetin yerini liyakatsizlik almıştır. Azmin yerine ihtiraslar geçmiştir. Başarının yerini beceriksizlik almıştır! Eser yerine algı, hizmet yerine yalan, proje yerine bahane üretilmektedir! Sosyal belediyeciliğin esamesi okunmazken, CHP usulü sosyal medya belediyeciliği ortaya çıkmıştır! Bu millet film yapanlarla eser yapanları bundan önce ayırmıştır, bugün ayırmıştır, inşallah bundan sonra da ayırmaya devam edecektir. Bu millet film yapanlara değil, eser yapanlara pirim verir. ifadelerine yer verdi.


“46 millet bahçesi projemizin inşasına devam ediyoruz”

Bugüne kadar İstanbul’u dev eserlerle buluşturduklarını, Bakanlık olarak da; İstanbul’un en önemli ihtiyacı olan yeşil alan konusunu ilk sıraya aldıklarını ve her İstanbulluya en az 1 metrekare yeşil alan dediklerini vurgulayan Bakan Kurum, Bugün bu hedefin çok üzerindeyiz. Tam 18 milyon 241 bin metrekare büyüklüğünde 46 millet bahçesi projemizin inşasına devam ediyoruz. Bugün, 2.5 milyon metrekare büyüklüğündeki 13 millet bahçemizin yapımını tamamladık. Tabii bir yandan da şehrin sağlıksız, güvensiz konutlarını dönüştürüyoruz. İstanbul’umuzun her ilçesinde, hemen hemen her mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz. diye konuştu.

“Bağcılar Millet Bahçemize 2 bin 500 ağaç dikeceğiz”

Bağcılar’da 62 bin metrekare büyüklüğündeki Sevgi Ormanı Millet Bahçesi çalışmalarını başlattıkları bilgisini veren Bakan Kurum, Bu millet bahçemize 2 bin 500 ağaç dikeceğiz. Yine bu alanda 780 metrekare büyüklüğünde millet kıraathanemiz ile 7’den 70’e herkese hizmet vereceğiz. 17 Ekim’de ihalemizi yapacağız, inşa çalışmalarımıza başlayacağız.şeklinde konuştu.

Benzer Haberler