Murat Kurum, Esenler ilk etap anahtar teslim töreninde konuştu

Olası bir depremde yerle bir olması beklenen Esenler’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önderliğinde dönüşüm projesi hayata geçirildi.

Türkiye’nin en büyük dönüşüm örneği olduğu bilinen 60 bin konutluk Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etap anahtar teslim töreni gerçekleşti.

Bakan Murat Kurum, teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

2 bin 30 konut teslim edildi

“Esenler’de 60 bin konutluk dev projemizde inşasına başladığımız TOKİ Başkanlığımızla 4 bin 941 konutun 2 bin 30’unu kardeşlerimize teslim ediyoruz. Bugün; Elazığ’da, Malatya ve İzmir’de önce yaralarını saran, ardından tarihin en büyük dönüşümünü başlatan bir Türkiye var. Antalya’da, Muğla’da milletimizin dualarıyla yüzlerce yeni yuva inşa eden bir Türkiye var. 85 milyon vatandaşının her birini, şefkatle kucaklayan, sarıp sarmalayan, sessiz yığınların sesi, mazlumların hamisi Recep Tayyip Erdoğan var…

‘Sahada devam eden 350 bin konut’

Medeniyetimizin yeşil hassasiyetine sadık kalarak yaptığımız millet bahçelerimizle; aslına uygun olarak yenilediğimiz tarihi kent meydanlarımızla; 140 bini İstanbul’da olmak üzere, sahada devam eden 350 bin konutun inşasıyla; ülkemize hizmet ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan eylül ayında müjde verecek

Cumhurbaşkanımız, eylül ayında da Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini milletimize müjdeleyecek; nasıl 20 yılda 1 milyon 170 bin konut yaptıysak, yeni 20 yıllarda da inşallah yüzbinlerce konutu milletimize sunacağız.’

Benzer Haberler