Rusya: Ukrayna’da Mıkolayiv bölgesinin idari sınırlarına ulaşıldı

Şubat ayından bu yana Ukrayna ile Rusya arasındaki devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov savaşın gidişatına ve Rus ordusunun Ukrayna’daki eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü Konaşenkov, Rus güçlerinin Herson ve Mıkolayiv bölgelerine taarruzlar yaptığımı, Ukrayna ordusunun 28. Mekanize Birliklerini etkisiz hale getirildiğini, Mıkolayiv bölgesinin idari sınırlarına ulaşıldığını söyledi.

AA’nın haberine göre; Konaşenkov, Herson bölgesinde 36 kilometrekarelik bölgenin kontrol altına alındığını da bildirdi.

Komsomolskoye yerleşim birimini ele geçirdiklerini kaydeden Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde 12 kilometrelik bir saha üzerinde kontrol kurulduğunu aktardı.

Marinka’nın yüzde 75’i Rusların elinde

Konaşenkov, Andreyevka bölgesinde Ukrayna ordusunun kayıplarında da bahsetti.

Donetsk bölgesindeki saldırılarda başarılı sonuçlar aldıklarını dile getiren Konaşenkov, Marinka yerleşim biriminin yüzde 75’ten fazlasını Rus güçlerinin ele geçirdiğini söyleyen, Avdeyevka’da Ukrayna birliklerine yönelik kuşatmanın sürdüğünü aktardı.

“200’den fazla Ukraynalı milliyetçi güç etkisiz hale getirildi”

Rusya Hava Kuvvetleri’nin yüksek hassasiyetli silahla Donetsk bölgesindeki Slavyansk ve Konstantinovka’daki Ukrayna ordusunun 81. hava mobil ve 95. hava indirme birliklerinin geçici konuşlandıkları noktaları vurduğunu belirten Konaşenkov, burada 200’ün üzerinde Ukraynalı milliyetçi gücün etkisiz hale getirildiğini ileri sürdü.

6 insansız hava aracı düşürüldü

Bir gün içerisinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ait 12 yönetim noktasını vurduklarını dile getiren Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde ve Donetsk bölgesinde Soledar’da 7 roket ve top cephaneliğinin yok edildiğini, Harkiv ve Donetsk bölgesinde de 4 akaryakıt deposunun vurulduğunu kaydetti.

Dnipro bölgesinde Marganitsa yakınlarında ABD yapımı 2 adet M777 obüsün imha edildiğini bildiren Konaşenkov, Rus hava savunma sistemlerinin Harkiv bölgesindeki Barvenkovo yakınlarında Ukrayna’ya ait bir adet Su-27 savaş uçağı ve çeşitli yerlerde 6 insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi.

Konaşenkov, “Ukrayna’ya ait bugüne kadar 268 uçak, 148 helikopter, 1796 insansız hava aracı, 369 hava savunma füze sistemi, 4 bin 377 tank ve zırhlı araç, 818 çok namlulu roketatar, 3 bin 335 obüs ve havan topu, 5 bin 24 özel askeri araç yok edildi.” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler