Rusya: Ukrayna’da Olenivka cezaevine düzenlenen atakta ölen Ukraynalı asker sayısı 50’ye ulaştı

Rusya ve Ukrayna ortasındaki savaş 24 Şubat’tan beri sürerken, birçok faili meçhul atakla çok sayıda can kaybı yaşanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 29 Temmuz’da Ukrayna’da Olenivka yerleşim ünitesinin yakınlarındaki cezaevine yönelik düzenlenen füzeli atağa ait açıklamalarda bulundu.

193 esir Ukrayna askeri bulunuyor

Söz konusu akının ABD üretimi yüksek performanslı topçu roket sistemi HIMARS ile Kiev idaresi tarafından kasıtlı olarak yapıldığını ileri süren Konaşenkov, hücum esnasında cezaevinde 193 esir düşen Ukraynalı askerin bulunduğunu belirtti.

“Füze taarruzunda 50 Ukraynalı asker hayatını kaybetti”

Konaşenkov, Füzeli akın sonucunda 50 esir Ukraynalı asker hayatını kaybetti. Ağır yaralı 73 asker de hastaneye kaldırıldı. dedi.

“ABD sorumlu”

Yaralı ve ölen askerlerin isimlerinin yer aldığı listenin Savunma Bakanlığınca yayımlandığını lisana getiren Konaşenkov,Ukraynalılara yönelik yapılan kanlı katliamdan Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenskiy ve Ukrayna idaresini destekleyen ABD’nin sorumlu olduğunu. tabir etti.

Konaşenkov, dün akında Ukraynalı askerlerden 40’ının hayatını kaybettiğini, 75’inin de yaralandığını açıklamıştı.

AA’nın haberine nazaran, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da Rusya’yı Olenivka yerleşimindeki esir Ukraynalı askerlerin kaldığı cezaevine atak düzenlemekle suçlayarak, Birleşmiş Milletler’i (BM) bu duruma reaksiyon gösterme davetinde bulunmuştu.

Benzer Haberler