Süleyman Soylu’dan KPSS açıklaması: Çalışmalar sürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu gündemde olan KPSS’deki soruların Yediiklim Yayınevi’ne ait denemedeki birçok sorunun aynı olduğu iddiası üzerine açılan soruşturmanın  devam ettiğini bildirdi.

Bakan Soylu, KPSS soruuşturması hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuyla ilgili adli soruşturma başladı. Çalışmalar sürüyor. Hem Devlet Denetleme Kurulu hem ardından Yükseköğretim Kurulu hem de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve talimatı ile birlikte de bizim Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Devlet işinin başında.”

Öte yandan cemevlerine düzenlenen saldırı hakkında da konuşan Süleyman Soylu, şu ifadelere yer vererek konuşmasını noktaladı:

“Muharrem ayının 1. günü Ankara’da 3 cemevine saldırı, Ankara’da ve bir başka vilayette bu saldırıyı yapabilme planı ve bütün bunlarla birlikte oluşturulmak istenen provokasyon. Bu tip olaylarda hep kendisini deliliğe verenler ortaya çıkıyor. Bu deliler nasıl oluyor da, ben 10 yıldır Ankara’dayım. 10 yılda Ankara’da 1 saatte 3 adrese gidemem. Yargı bir karar verdi, bu soruşturmanın bittiği anlamına gelmiyor. Soruşturma devam ediyor ve biz buradaki çapağı bulacağız, kimse merak etmesin.”

Benzer Haberler