Türkiye’den Lübnan’a 511 bin ton insani yardım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca (AFAD) ekonomik sorunlarla boğuşan Lübnan için 511,7 tonluk insani yardım malzemesi hazırlandı.

DHA’nın haberine göre yardımı taşıyan 4’üncü İyilik Gemisi, Mersin Silifke ilçesinden Lübnan’a uğurlandı.

Taşucu Limanı’nda yapılan törene, Vali Vekili İbrahim Küçük, Silifke Kaymakamı Abdullah Arslaner, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız, il ve ilçe protokol üyeleri katıldı.

“Kardeşlerimizin ihtiyaçlarına çare olmasını ümit ediyoruz”

Vali Vekili Küçük, 1’inci yardım gemisinin şubat ayında Lübnan’a gönderildiğini belirtti.

Bugün de 4’üncü yardım gemisinin uğurlanacağını ifade eden Küçük, “Lübnan’da yaşanan ekonomik ve mali sıkıntılar sonucunda zor duruma düşen, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan kadınlar, çocuklar ve yoksullar başta olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan insanlara, ülkemizde AFAD öncülüğünde yardım kampanyası başlatılmıştır.

Dünyanın neresinde olursa olsun; her dönemde yoksulluk, acı ve kıtlık olduğunda buna duyarsız kalmayan, merhamet duyguları yüksek Türk milletinin hoşgörüsü ve yardımseverliği ile buradan göndereceğimiz yardımların Lübnan’daki kardeşlerimizin ihtiyaçlarına çare olmasını ümit ediyoruz.” dedi.

Okunan duanın ardından 511,7 ton insani yardım malzemesi taşıyan 23 TIR, 4’üncü İyilik Gemisi’ne yüklenerek yola çıktı.

Benzer Haberler