Londra’da demiryolu çalışanları grevde

Hava yolu çalışanların artan enflasyon karşısında maaşlarının korunmaması münasebeti ile greve gitmesinin akabinde ulaşım ağının değerli bir mevzu olan demir yollarında da tıpkı eğilim kendisini gösterdi.

Son bir yıldır demir yolu şirketleri, personel sendikaları ve İngiliz hükümeti ortasındaki uyuşmazlık giderek büyüyor.

İngiltere’nin başşehri Londra’da yaklaşık 40 bin demiryolu çalışanı, iş kayıpları, çalışma şartları ve emeklilik maaşlarındaki uyuşmazlıkları münasebet göstererek, 27 ve 30 Temmuz’da greve gitmeye karar verdi.

Yolcular seyahat planlarını değiştirdi

AA’nın haberine nazaran ülkenin dört bir yanındaki yolcular, seyahat planlarını değiştirmek ve alternatif ulaşım araçlarını kullanmak zorunda kaldı.

Ülkenin en güçlü sendikaları ortasında yer alan Tren, Denizcilik ve Nakliyecilik Sendikası (RMT) ve Raylı Ağ Sendikası (Network Rail), çalışanların fiyat ve çalışma şartlarının güzelleştirilmesini talep ederek 24 saat boyunca iş bıraktı.

30 yılın en önemli iş bırakması

Uzmanlar, kapsamı itibariyle grevi son 30 yılın en önemli iş bırakması olarak tanımlarken, sendikalar bunun şimdi bir başlangıç olduğunu, önümüzdeki günlerde yeni grevlerin planlandığı ikazında bulunuyor.

30 Temmuz ve 13 Ağustos’ta tüm gün iki sefer daha greve gidilecek

Son olarak sendikalar 30 Temmuz ve 13 Ağustos’ta tüm gün boyunca iki kere daha greve gitme kararı aldıklarını duyurdu.

İşçi sendikası Aslef’in Genel Sekreteri Mick Whelan, “Greve gitme kararı almamıza şirketler neden oldu. Bu şirketleri de (iktidardaki) Muhafazakar Parti yönlendirdi. Hayat pahalılığı ile uyumlu bir fiyat artışı talep ediyoruz. 2021 yılında satın alabildiklerimizi, 2022 yılında da alabilir durumda olmak istiyoruz.” sözlerini kullandı.

İngiliz hükümeti sendikaların grev kararlarını eleştiriyor

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps sendikalarla rastgele bir görüşme yapmayacağını söylerken, ülkede Başbakanlık koltuğunun iki adayından biri pozisyonunda olan Dışişleri Bakanı Liz Truss ise sendikaların grev kararlarını “militan eylemler” olarak tanımladı.

Benzer Haberler