Fenerbahçe, Putin tezahüratı için savunma hazırladı

Fenerbahçe Kulübü, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’le oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme çeşidi rövanş maçıyla ilgili UEFA’nın açtığı soruşturma kapsamında, Türkiye Futbol Federasyonu aracılığıyla UEFA’ya bir beyanname hazırladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, UEFA’nın “uygunsuz davranış” tarifiyle soruşturma açtığı belirtilerek, denildi.


“Shakhtar Donetsk ile barış için oynadık”

Fenerbahçe’nin 19 Nisan’da Shakhtar Donetsk Kulübü ile ”Barış için futbol” temalı dostluk maçı yaptığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Beyannamede, kulübümüzün maçtan bir gün sonra yayımladığı resmi açıklamada vurguladığı üzere, kelam konusu telaffuzun kesin bir lisanla reddedildiğinin, markamızın bedelleriyle ve bugüne kadar toplumsal ve insani bahislerdeki refleksleriyle hiçbir formda bağdaşmadığının tekrar altı çizilirken; savaş mağduru temiz insanlara ve çocuklara dikkat çekmek, mevzuya dair farkındalık yaratmak ve maddi-manevi takviye sağlayabilmek maksadıyla 19 Nisan’da Shakhtar Donetsk Kulübü ile oynanan ‘Barış için futbol’ temalı dostluk maçı, kulübümüzün kurumsal tavrının en net örneği olarak gösterildi. Kulübümüz, 120 dakikalık bir karşılaşmada tribünlerin bir kısmından yükselen 20 saniyelik bir telaffuzdan siyasi bir tavır manası çıkarılamayacağını, kulübün hukukî kişi olarak sorumlu tutulmasının katiyen adil olmayacağını vurguladı.”

“Dinamo Kievli oyuncular tahrik etti”

Dinamo Kievli oyuncuların maç öncesinde ve sırasında, gol sonrasında taraftarı tahrik ettiği, bunun da net bir formda görseller ve görüntülerle ortaya konulduğu aktarılarak, “Kulübümüz ayrıyeten hem birinci maçta seremonide giydiği ‘Savaşı durdurun’ tişörtlerinin hem de İstanbul’da oynanan maç öncesi iki kulübün heyetlerinin dostluk yemeğinde bir ortaya geldiği imgeleri de paylaştı. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak maçtaki anlık söylemi kabul etmediğimizi vurguluyor; bu hususun kulübümüzle, marka kimliğimizle bağdaştırılmasına müsaade vermeyeceğimizi bir kere daha net bir lisanla belirtiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Benzer Haberler